niin se vain on joulukuukin edennyt vauhdilla. Lunta on taas satanut lisää ja helsingissä on tehty lumiennätys...rikottu jotakin aikisempaa joka joskus muinoin oli mitattu. Tämä lumen tulo saisi kyllä riittää jo...voi hyvänen aika! Tuntee itsensä hyvin pieneksi kun on noin korkeat lumivuoret kummallakin puolen tietä.
Kävin tänään taas lääkärissä, ne ottivat röntgenkuvat selästä ja to soittaavat jos jotakin löytyy niistä. Vuoden loppuun on sairasloma ja oma lomani siirtyy joten tammikuun ensimmäinenviikko olen sitten lomalla, saa kuopuskin olla 2vko:a joululomalla niin jaksaa sitten taas kevään ahertaa päiväkodissa.

Illalla kävin kuuntemassa erään ystäväni joululaulukonserttia ja voin kyllä kertoa että kannatti mennä paikalle oli taasen niin kauniita lauluja ja harras, lämmin tunnelma. Koko kirkon etuosa ja alttari oli koristeltu erivärisin tuikuin ja kynttilöin, kirkon lattialla alttarin edessä paloi myös muutama kynttilä. Laulut koskettivat ja ajatus konsertista jonka tuotto meni Intialaiselle kummilapselle oli ihana. Herkistyin kyyneliin saakka erään kappaleen kuultuani. Kiitos mahtavasta esityksestä esiintyjille ja heidän opettajalleen <3 WAU! En voi muuta sanoa, laulaminen on lahja ja sen nämä ihmiset ovat itselleen saaneet!

Posti toi mukanaan ison kasan joulukortteja ja itsekin sain vihdoin ja viimein postittettua jokusen joulukortin ja kummipojalle paketin pistin postiin :-) Meillä on ollut tapana lahjoa myös lapsemme kummit  (ne kummit jotka ovat lapsemme elämässä enemmän mukana),  jouluna joten yhden kummin lahjan pistin myös postiin.

Pojat ovat nauttineet suunnattomasti talvesta ja suurensuurista lumikinoksista, nuorin oli tänään juuttua humpsahtanut oikein urakalla lumikasaan :o Oli onneksi apu lähellä ja isi kera isonveljen kaivoivat pikkuisen pois lumikuopasta! Täällä lienee lumenmäärä jo yli 70cm...kasat ovat aivan mielettömiä. 

Huomenna olisi ohjelmassa aamupäivällä toisella lääkärillä käyntiä minun uniapnea epäilyni vuoksi, villasukan kutomista ja lepäilyä että illalla pääsen sitten katsomaan esikoisen koulun joulujuhla esityksiä! Esikoisenikin siellä esiintyy <3 Joulu on läheisyyden ja rakkauden aikaa, sitä tunnelmaa, niitä tuoksuja ja sitä lämpöä ei voi sanoin kuvata...ne kaikki pitää itse kokea! Joulu on siinä mielessä hyvällä mallilla että jouluruokia ei tarvitse tänävuonna hankkiä kun menemme valmiille joululle minun lapsuuden kotiini sieltä sitten vaihdetaan joulunpyhinä anoppilaan maaseudun rauhaan. Väliviikolla matkaamme takaisin kotiin tänne etelä-suomeen. Hyvää ja rauhallista joulua sekä turvallisia ajokilometrejä tiellä liikkujille, ellen ehdi kirjoittamaan ennen joululomaa tänne. Kiitos teille jotka olette jaksaneet kulkea matkassani täällä blogissa.

 

 pienet led-valotähdet loistavat parvekkeellamme tuomassa valoa pimeään.

 Pieni kuopukseni joi eräänä männä iltana kaakaota ja halusi itse laittaa kaakaojauhetta mukiinsa. Sai sitten jonkun älynväläyksen ja kaatoi kaakota penkille ja lattialle...arvatkaa vaan olinko äiteenä kiitollinen tästä tempauksesta? :-/ HÖH, sanon minä! Ja niin me siivottiin yhdessä sotkut!

Punnitse ja säästä kaupan tuliaiset kuvina eikä maksanut juuri mitään!
  rusinat rapisivat mukavasti paperipussissa kun niitä maistella mutustettiin kuopuksen kanssa :-)

 Meille  maistuivat myös kuivattu ananas joistä tässä yllä kuva!
 Esikoisen suurta herkkua olivat Super Hessun pähkinät ;-)
 

 vieläpä maistui tuliais mysli joka muuten on hyvää. Siinä on rusinoita, auringonkukansiemeniä, leseitä, kuivattua-pakastettua mansikkaa, pähkinää jne. muttei sokeria eikä suolaa!