muutama yö jouluun on, laskin aivan itse äsken kun näin silmät tonttusten :-) Joopa joo, joulu lähenee ja vielä olis vähän tontun töitä edessä.  Haasteelliseksi tästä tekee sen että olen selkäkipuisena kotona sairaslomalla...huomenna pitäisi yrittää nuo kaikki portaat alas ja lääkäriin näytille ja lisää saikkaria hakemaan. Ei tällä voinnilla ketään nostella ja pukea (Olen varmaan hullu kun pidän työstäni niin paljon että miun on ikävä niitä miun ihania pikkuisia hoidokkeja!) Kotona seinät alkaa vähän kaatua niskaan kun ei pääse ulos eikä elämään normaalia arkea vaan on täällä ylhäällä vankina :/ Olis niin ihanaa mennä omien poikien kanssa pulkkamäkeen kun on kerrankin lunta! Tai ottaa kuumaa kaakaota termospulloon ja muutamia leipiä evääksi ja lähteä kuopuksen kanssa tekemään hiihtoharjoituksia ladulle kun hän siitä näyttää olevan enemmän innoissaan kuin luistelusta...mutta ei onnistu =( Pelkkä sängystä ylös nouseminen ja käveleminen wc tai keittiöön tietää monta hikipisaraa ja hampaan puremista...lääkkeistä ei ole juurikaan apua *yyh* :-(

Olimme suunnitelleet että menismme jouluksi kotikonnuille ja aatoksi mun vanhempieni luoksu, mutta saahan nähdä päästäänkö lähtemään. Olisi ihanaa viettää joulua läheisten rakkaiden kanssa...varsinkin kun mun oma äitinikin vielä pääsee ominjaloin liikkeelle ja jaksaa vielä vähän touhuta poikien kanssa...sillä ensi vuodesta saati joulusta ei vielä tiedä mikä äidin vointi sitten on kun sairaus etenee. Olen kuitenkin niin sanomattoman onnellinen tästä hetkestä ja ajasta jonka saan kulkea äidin tukena, rinnalla ja apuna.

Tontun hommia jatkan huomenna kun täytyy taas koettaa kutoa joululahja villasukkia, toinen sukka jo valmiina ja tässä toisessakin hyvää vauhtia kantalappu menossa. Väreinä perinteinen harmaa ja kaunis sammaleen vihreä.
Jahka nämä sukat valmistuu alan neulomaan uusia sukkaparia uudelle omistajalle :-) Neulominen on kivaa ajanvietettä kun kädet sentään vielä toimii eikä siinä tarvitse ajatella mitään ylimääräistä.

Lunta on satanut harvinaisen paljon ajankohtaan nähden ja siihen että viimetalvena oli samanverran lunta koko talvena, nyt on kuitenkin vasta joulukuun puoliväli. Lunta on eniten koko suomessa täällä etelässä. Aivan huippua nähdä kaikki tuo kaunis valkoinen luonto, Puiden oksat notkuvat lumesta ja puut muutenkin kuorrutettu lumella, kuin sokerinen huurre oksissa. Isot lumikinokset koristavat pihaa ja aitojen päällä on korkea kerros satanutta lunta, koskematonta, kaunista kuorrutetta. Niin kaunista....silmä lepää lumivaipassa! 

Mieltäni piristi myös chattaily rakkaan serkkuni kanssa joka muutti marraskuussa kahdeksi (2) vuodeksi Austraan miehensä työn perässä. Tuntuu kun he olisivat olleet siellä jo iäisyyden mutta kuitenkin oikeasti vasta niin vähän aikaa.
Ihana oli saada nähdä sieltä myös valokuvia...osittain tuttuja maisemia joita on nähnyt itse vain telkkarin välityksellä ohjelmista joita seuraan faktalta...tuntuu niin hullulta  että toiset elävät ja näkevät kaiken sen livenä. Paikat joissa haluaisin itse käydä ja nähdä paikanpäältä...kun olen seurannut sarjoja tv:stä. Olen onnellinen kyllä heidän saamastaan mahdollisuudesta kokea siellä paikallinen joulu ja ylipäätänsä joulu kesällä, tuntuu niin hullulta ajatukselta. Siellä on kuulema ruoka ja eläminen aika kallista. Perunatkin jotka meille niin halpoja, siellä ilmeisesti harvinaisempaa ruokaa koska maksavat 3€/kg... meillä ei taitaisi kovin moni maksaa sitä hintaa perunasta :-)
Minusta oli jännä kuulla että sielläkin päin maailmaa on IKEA. Sieltä saa kuulema suomalaisia ihania herkkuja joita meinaavat jouluksi ostaa...hinnat siellä ovat kuulema todella kalliita verrattuna suomen tai ruotsin iksuun.
 

Noh, meillä täällä tosiaan on toisenlaista. Ehkäpä minunkin pitäisi yrittää lähteä nukkumaan kivustakin huolimatta...jospa huominenen päivä toisi mukanaan parempaa kohtelua kuin viimeksi lääkärissä ja toivotun lähetteen magneettikuvaukseen jossa tiedän että selkiää onko tämä esim. välilevynpullistumaa vai ihan joku muu kipua aiheuttava lihaslukko. Kipu muistuttaa kovasti samaa mitä koin 2000-2001 kun oli pieni välilevynpullistuma....silloinkaan en päässyt kävelemään kivun takia ja kortisoonipiikkejä vaan tk:ssa laittoivat kun eivät uskoneet ettei niistä ole mitään apua. Silloin sain sen kuvauksen ja akupunktioon lähetteen jolla kivut hävisivät. Olen tässä kuumeisesti etsinyt akupunkitota tekeviä ihmisiä joilla ei olis kovin kalliit hinnat (pk-seutu lisät) jos voisin mennä muutaman kerran kokeilemaan onko apua näihin kipuihin. 


Itsenäisyyspäivän iltana lumisateisella pihalla pojat kaivautuivat innoissaan lumihankeen!


Mikä lie talventörröttäjä lumikinoksien keskellä :-)