että osaakin olla synkkä ja pimeä päivä! Joulukuun ensimmäistä päivää mennään...lumesta ei ole tietoakaan saati sitten pakkasesta! Mikä ihmeen talvi tää tälläinen oikeen on...kysyn vaan!
Vettä sataa ja on +7 astetta lämmintä!!!  Tahtoo lunta, aurinkoa ja valoa!!!!!!!!!!!!!
Töissä piti kiirettä ja ääntä sai käyttää. Meillä alkoi oma joulukalenteri... tontulla on kaksikymmentäneljä (24) joululaulua hukassa, voi kauhistus...ehtiikö tonttu löytää kaikki laulut ennen jouluaattoa, miten mahtaa käydä? Tänään apulais tontut lauloivat lauluaan miten kulkevat metsässä hyräillen ja lyhtyä kuljettaen! Sitten he valitsivat oman poronsa ja lähtivät matkaan kadonnutta laulua etsimään. Porot juoksivat kovaa kyytiä pitkin metsää ja tontut viipottivat perässä..tuli vastaan iso iso joki jonka yli porot ja tontut hyppelivät. Joki vain leveni ja sitten mentiinkin siltaa pitkin...taas jonkin matkaa kuljettuaan tontut tulivat suuren suuren joen eteen...ei päässyt yli hyppäämällä, silta oli hajonnut ja lähtenyt virran mukana ajelehtimaan...ei auttanut tottujen muuta kuin hypätä virtaan ja uida yli. Toiselle puolelle päästyään tonttuset sitoivat porot puihin kiinni ja kiipesivät korkealle vuorelle tähystämään...näkyisikö taikalaatikkoa tai aarrearkkua? Aikansa tähyiltyään tontut huomasivat aarrearkun! Ensimmäisen päivän tehtävä oli ratkennut ja ensimmäinen laulu löytynyt. Tontut hiipivät lähemmäksi aarrearkkua...kurkistivat ja tirkistivät, yksi uskalsi avata arkun kannen...OOOOOOOOOOOOOH!
Sieltä löytyi pipari jossa oli numero 1. ja pieni laulu jossa laulettiin tuikkivista tähdistä.

" Tuiki, tuiki tähtönen iltaisin sua katselen,
   korkealla loistat vaan, katsot alas maailmaan.
   Tuiki tuiki tähtönen, iltaisin sua katselen."

Kotona on sairastupa...mies ja molemmat pojat ovat flunssassa, kuumeessa ja yskässä. Meillä oli jo vastaavaa tautia viime viikolla, eipä siis montaakaan päivää kuopus ollut terveenä kun taas uusi tauti iski! Tylsää tämä tälläinen sairastaminen :-( Noh eipähän tälle tietysti mitään mahda! Toivotaan että tauti lähtee yhtä nopeasti kuin mitä on tullutkin! Nyt suljen tämän päiväkirjan tältä päivää ja palailen asiaan toisen kerran.