- Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kanelisokeri.
- Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Sekoita kuivat aineet: jauhot, sooda sekä kaneli tai vaniljasokeri keskenään ja lisää piimän joukkoon siivilänläpi seuloen. Sekoita tasainen taikina ja kaada se leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
- Levitä omenan palat taikinan päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä, seulo pinnalle tomusokeria ja paloittele.
Vinkki: vehnäjauhon voi korvata myös
gluteenittomalla jauhoseoksella.
Määrä | Aines |
---|---|
pohjataikina: | |
5 dl | piimää |
1 dl | öljyä |
3 dl | sokeria |
8 dl | vehnäjauhoja |
1,5 tl | ruokasoodaa |
2 tl | kanelisokeria |
vaniljasokeria | |
täyte: | |
1 l | omenakuutioita |
0,5 dl | fariinisokeria |
pinnalle: | |
tomusokeria |
Kommentit