Kinuskijuustokakku

Pohja:
n. 200 g digestivekeksejä
n. 70 g voisulaa

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
vajaa 2 dl kinuskikastiketta
5 liivatetta + 0,5 dl vettä

Kuorrute:
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria

Hienonna keksit ja sekoita voisula joukkoon. Levitä irtopohjan vuoan pohjalle. 
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. 
Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kinuskikastike.
Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Kiehauta vesi, ja sulata puristetut liivatteet siihen. 
Sekoita juustoseos ja kermavaahto keskenään, sekoita hyvin joukkoon jäähtynyt liivateseos. 
Kaada pohjan päälle vuokaan ja laita kylmään ainakin muutamaksi tunniksi. (Mä annoin olla yön yli, kun rupesin vasta illalla kakkua väsäämään)
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä kunnes saostuu (n. 30 min). (Saisi kyllä olla lähemmäs kolme varttia, kannattaa kokeilla milloin tippa kinuskia pysyy kasassa, kun sen pudottaa kylmään vesilasilliseen, silloin kinuskinkin pitäisi olla sopivaa koostumukseltaan)
Jäähdytä vähän aikaa ja kaada kakun päälle ja laita takaisin kylmään vielä muutamaksi tunniksi.