Pätkiskakku 1.

4 dl vehnäjauhoja 
3 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
2 tl leivinjauhetta 
3-4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten) 
150 g sulatettua voita tai margariinia 
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä 
6 patukkaa Pätkistä 
3 munaa 
Vuoan voiteluun:
rasvaa
korppujauhoja
Kuorrutus: 
200 g suklaata 
100 g voita tai margariinia 


Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
 

 

Minttudomino-pätkisjuustokakku


2 X 1 "pötkö" Minttudominokeksejä, eli yksi paketillinen 
60-80g Voita

TÄYTE:

4 Liivatelehteä
10 Pätkistä 
250g Maustamatonta tuorejuustoa (esim. Mascarpone)
1 tlk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl Kuumaa kahvia


Murenna keksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurujen joukkoon. Painele muruseos irtopohja- tai reunavuoan pohjalle. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Hienonna sillä aikaa pätkikset ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita juuston ja suklaan joukkoon. Puserra liika vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää seos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. kaakaojauheella tai pikku pätkiksillä.