<3 Baileystuorejuustokakku ♥
Pohja:
50 g voita
10 digestive-keksiä
- Sulata voi ja sekoita siihen murskattujen keksien murut.
- Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele vuoka jääkaappiin.
Ja sitten se ihana täyte:
1 dl baileysia
250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna
160 g tomusokeria (~2dl)
1 vaniljatangon siemenet
3 liivatelehteä
- Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenen minuuttia.
- Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Sekoita mascarponejuusto kuohukermaan ja lisää tomusokeri sekä vaniljatangon siemenet.
- Liuota liivatelehdet lämmitettyyn Baileysiin (älä kiehauta).
- Sekoita liivateseos varovasti muihin aineisiin. (Ei saa olla liian kuuma, muutoin kuohukerma saattaa lässähtää.)
- Kumoa Baileys-seos pohjan päälle ja tasoita.
- Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
maanantai, 15. marraskuu 2010
Kommentit